

# **2022 MOTOAMERICA SUPERBIKES AT THE RIDGE** Schedule and supplemental regulations

OTOAME	RICA		
		Duesdeest	Registration
Friday June 24 <sup>th</sup> , 2022		Broadcast	Thursday
8:00 am	Track Inspection		8:00 am - 5:00 pm
8:30 am - 8:50 am	North American Talent Cup Practice 1 (20 min)		Friday
9:00 am - 9:25 am	SportBikeTrackGear.com Junior Cup Practice 1 (25 min)		7:00 am - 5:00 pm
9:35 am - 10:00 am	Twins Cup Practice 1 (25 min)		Saturday
10:10 am - 10:35 am	Supersport Practice 1 (25 min)		7:00 am - 5:00 pm
10:45 am - 11:25 am	Medallia Superbike Practice 1 (40 min)		Sunday
11:35 am - 12:00 pm	Stock 1000 Practice 1 (25 min)		8:00 am - 1:00 pm
12:00 pm - 12:50 pm	Dunlop M4 ECSTAR Suzuki Two Seat Superbike Rides		
1:00 pm - 1:30 pm	SportBikeTrackGear.com Junior Cup Qualifying 1 (30 min)	MALivePlus Begins	Technical
1:40 pm - 2:10 pm	Supersport Qualifying 1 (30 min)	C C	Inspection
2:20 pm - 3:00 pm	Medallia Superbike Qualifying 1 (40 min)		Thursday
3:10 pm - 3:30 pm	North American Talent Cup Qualifying 1 (20 min)		Superbike Class
3:40 pm - 4:10 pm	Stock 1000 Qualifying 1 (30 min)		/Premier
4:20 pm - 4:50 pm	Twins Cup Qualifying 1 (30 min)		1:00 pm
5:00 pm - 5:20 pm	North American Talent Cup Qualifying 2 (30 min)		Supersport
5:25 pm - 5:35 pm	Ducati Hot Lap		2:00 pm
			Junior Cup
			3:00 pm
Saturday June 25 <sup>th</sup> , 2022			Twins Cup/Stock
8:00 am	Track Inspection		1000
8:30 am - 8:55 am	SportBikeTrackGear.com Junior Cup Qualifying 2 (25 min)		4:00 pm
9:05 am - 9:35 am	Stock 1000 Qualifying 2 (30 min)		
9:45 am - 10:15 am	Supersport Qualifying 2 (30 min)		Friday
10:25 am - 10:55 am	Medallia Superbike Qualifying 2 (30 min)	MALivePlus Begins	7:00 am - 8:00 am
11:05 am - 11:30 am	Twins Cup Qualifying 2 (25 min)		*No inspections
11:30 am - 12:10 pm	Dunlop ECSTAR M4 Suzuki Two Seat Superbike Rides		after 8:00 am*
12:30 pm	North American Talent Cup Race 1 (8 laps)		
1:10 pm	Stock 1000 Race 1 (12 laps)	Live MAVTV	Meetings
2:10 pm	Supersport Race 1 (15 laps) Medallia Superbike Race 1 (16 laps)	Live on FS2	Entrant Meeting at
3:10 pm 4:10 pm	SportBikeTrackGear.com Junior Cup Race 1 (10 laps)	Delayed MAVTV	Podium Jun 23 @
4:45 pm	Twins Cup Race 1 (11 laps)	Facebook Live	4pm
5:00 pm - 7:30 pm	Mini Cup by Motul Mains @ Kart Track		4pm
5:15 pm - 5:45 pm	Parade Laps		Anthony Leather
5.15 pm 5.45 pm			Works Drop off
			Saturday and
Sunday June 26 <sup>th</sup> , 2022			Sunday
8:00 am	Track Inspection		2:00pm- 4:00pm
8:35 am - 8:50 am	North American Talent Cup Warm Up (15 min)		Blue MA Hospitality
9:00 am - 9:15 am	Twins Cup Warm Up (15 min)		BILLE INTA HOSPILATILY
9:25 am - 9:40 am	Stock 1000 Warm Up (15 min)		
9:50 am - 10:05 am	Supersport Warm Up (15 min)		
10:15 am - 10:30 am	Medallia Superbike Class Warm Up (15 min)	MALivePlus Begins	
10:40 am - 10:55 am	SportbikeTrackGear.com Junior Cup Warm Up (15 min)		
11:00 am - 11:40 am	Dunlop ECSTAR M4 Suzuki Two Seat Superbike Rides		
11:00 am - 11:30 am	Dunlop Hot Pit Walk and Autograph Session		
12:00 pm	Stock 1000 Race 2 (12 laps)	Facebook Live	
12:45 pm	Twins Cup Race 2 (11 laps)	_	
1:20 pm	SportBikeTrackGear.com Junior Cup Race 2 (10 laps)	Delayed MAVTV	
2:10 pm	Supersport Race 2 (15 laps)	Live MAVTV	L
3:10 pm	Medallia Superbike Race 2 (16 laps)	Live on FS2	
4:00 pm	North American Talent Cup Race 2 (8 laps)	Facebook Live	



1 | UPDATED 6.17.2022





# **2022 MOTOAMERICA SUPERBIKES AT THE RIDGE** SCHEDULE AND SUPPLEMENTAL REGULATIONS



### **Event and Circuit Information:**

MotoAmerica Championship at The Ridge, June 24-26 featuring Medallia Superbike Class, Supersport, SportbikeTrackGear.com Junior Cup, Yuasa Stock 1000, Twins Cup and North American Talent Cup competitors.



#### **Rules and Regulations:**

It is the entrant's responsibility to ensure all crew, riders, and guests comply with all MotoAmerica and AMA regulations, including the team handbook located here: http://www.motoamericaregistration.com/competitor-info/



## Officials:

Race Director: Rick Hobbs FIMNA Safety Officer: Dan Argano Rider Representative: Michael Martin



Shipment pick up location: Administration Office Tues-Friday 8am-5pm Cost: None, no fork lift Address: Ridge Motorsports Park Individual Name and Cell Phone Number 1060 W Eells Hill Rd, Shelton, WA 98584



Registration Location: Trailer to left as entering gate Registration Deadline: June 10 Credential Request Deadline: June 20 Entries and rider licenses will not be processed at the track. All riders must have a valid 2020 AMA license. All credential holders must complete online waiver

https://motoamerica.speedwaiver.com/xjvto



Radio Frequency: 456.8125 MHz (12.5 KHz, CSQ Squelch, Receive only) Racing Radios: Tony 404-361-4840

\*Teams must have one crew member monitor this "listen only" channel during all on track events\*



VP Fuel: Use preorder form Contact: www.motoamericaregistration.com/fuel Hours: Friday, 12:00 - 4:00 pm,

Sat 7:30 am - 4:00 pm, Sun 7:30 am - 2:00 pm No fuel cans can remain on track property, teams failing to comply will be subject to a fine



Tech Location: MotoAmerica awning

Competitors will not pass technical inspection if they do not have a working MyLaps compatible transponder, and radio. The transponder used to pass

technical inspection must be the transponder used throughout the weekend. Failing to notify MotoAmerica staff of a

transponder change may result in loss of lap times while using the unapproved transponder



#### Garages: None available

Hot Pit Assignments: Released at entrant meeting Supply drop off procedure: 15 min deliveries during all open delivery hours (refer to team handbook)

RV Parking: Contact paddock@motoamerica.com

All teams must supply water barrels or concrete to tie down awnings and structures, no stakes may be used to tie down structures. Teams will be liable to damage to the paddock from stakes or structures tied down inappropriately



Disposal and Recycling: Back center of paddock Participants are required to make use of disposal locations for all waste materials. All spills must be treated immediately and track management must be

advised of all spills. All fuel containers, and tires must be removed from the facility. Teams found not complying with this policy may be fined



#### Golf Carts Contact: None

Circuit Rules: Operators must be over 18. Speed limit is 10mph.

Pit support vehicles must be parked within the teams paddock footprint or at the designated parking area and must display a 2022 MotoAmerica Pit vehicle pass.



**Timing and Scoring Screens:** Network Name: MotoAmerica Hot Pits Password: MA@theridge

Do not distribute the log in information to fans or guests as increased users may cause the system to slow or stop functioning Teams must provide their own hardware to connect to the timing and scoring feed over coax or network cable



Vehicle Staging: Enter gate 2 and stop before guard shack beginning Wed, June 22 @ 6:00am Move-out: Sun, June 26 @ 8:00 pm Truck Wash: Not Available



Track Familiarization: Thursday 3:30pm to 7:00 pm NO SCOOTERS, only bicycle or pedestrian traffic is allowed



# 2 UPDATED 6.17.2022

